måndag 25 mars 2013

Global uppvärmning, pyttsan...När påsken knackar på dörren, brukar även våren vara på väg för att tina upp oss frusna nordbor och förbereda oss för alla de aktiviteter som trädgårdar och hus erbjuder där ute. Givetvis är inte 2013 något undantag från den regeln, även om kung Bore anser sig ha rätten att hålla oss på halster så länge som möjligt, med köldchock efter köldchock under mars månad.

Jag läste nyligen i en av våra faktaspäckade tabloider online, tror närmare bestämt det var i Aftonbladet, att forskarna nu är överens om att den globala uppvärmningen kan leda till såväl höjda som sänkta medeltemperaturer i framtiden.....börjar tro att jag har en framtid som forskare inom det området, det mesta verkar ju gå hem i deras värld och man kan komma undan med vilka amsagor som helst.

Nu följer min amsaga:

Lastbilarna som fraktar kranvatten från olika delar av Europa till andra delar av Europa bidrar till att vägarna blir slitna samtidigt som de släpper ut massor med avgaser utan påtaglig rening. Detta leder till att vi vanliga trafikanter får åka på dåliga vägar med igensatta luftfilter, vilket gör oss förbannade. Dessa negativa vibrationer sprider en aura kring oss som påverkar våra och andras husdjur till att bli oroliga och stressade.

De uppstressade husdjuren har en allt annat än lugnande effekt på sina hussar och mattar, vilket givetvis leder till att de dagligen sitter av sina 8 timmar på jobbet med undertryckta aggressioner av vilka deras kollegor får sig en skopa (även de utan husdjur).

Nu är alla smått förbannade i största allmänhet utan att egentligen veta varför och det är här den globala uppvärmningen kommer in i bilden. Tidningarna försöker sätta en etikett på, eller åtminstone ge oss en vettig anledning att vara irriterade och när vi inte längre förfäras av "Naken-Janne" och "BigBrother-Linda", behöver vi lite tuffare paket, i det här fallet, den globala uppvärmingen och jordens nära förestående undergång.

Jag tror personligen att naturen kommer hantera detta på det sätt den finner lämpligt, vi såg ju hur det gick för de kaxiga dinosaurerna när Moder Jord fick nog, där fanns det säkert både en "Naken-Stegosaurus" och en "BigBrother-Tyrannosarus". När vi ställt till med tillräckligt mycket otyg, kommer en re-boot och man börjar om på ny kula. Den gången kommer det inte att finnas mineralvatten på plastflaska att köpa och ingen kommer längre att vara irriterad över slitna vägar, kanske t.o.m. dinosaurerna får en ny chans.

Misströsta dock inte käre Nordbo, ty den är ganska normalt att det kommer en och annan köldknäpp även i mars, vi har säkert flera år på oss att dricka flaskvatten och vara allmänt bittra utan anledning.


Over and Out

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar