onsdag 16 juni 2010

Mr All Fjolly...med rätt att shoppa

Efter en dryg månads frånvaro finner jag mig själv åter strosandes på den underbara staden Köpenhamns gator, likt en Gene Kelly dansandes med lätta steg trots ett strilande regn. Jag är tillbaka i staden som alltid kittlar mig med sitt härliga språk och alltid trevliga människor. Gläds lite inombords när hotellpersonalen nickar igenkännande och önskar mig välkommen tillbaka genom att tilltala mig med förnamn.

När jag senast besökte Köpenhamn vandrade jag längs gatorna beväpnad med en knallgul påse med trycket "Pang" på, men nu ser jag på lugnet hos Köpenhamnsborna att detta är sedan länge glömt och förlåtet. Nu smälter jag in så väl att min omgivande medmänniskor ger mig menande blickar av samförstånd när turisterna väller ut ur bussarna på väg mot "Den lille Havfruen", ovetandes om att hon befinner sig på en utställning i Shanghai och att hela deras Köpenhamnsbesök därmed är grusat och förgäves.

Redan innan jag åkte till Köpenhamn berättade Maria att nu hade jag minsann chansen att bli unik, som en av de få män som besökt alla existerande OddMolly-butikerna i världen , såväl Stockholm som Los Angeles hade jag ju redan klarat av, så efter ett besök i den nyöppnade Köpenhamnsbutiken voro treenigheten fullbordad.

-Kan jag väl göra, sa jag, kan ju alltid lämna några rader i den gästboken med, i väntan på den första Post Fire Dew-butiken och återerövrandet av min manlighet eller vad man nu kan kalla det i den koftkollektionen som nalkas i augusti.
Avståndet mellan min arbetsplats på Esplanaden och butiken på Svaertegade är ju klart överkomligt, så visst, en liten kvällspromenad kan man väl avnjuta trots det tilltagande regnet, jag har ju ett paraply från hotellet, med stora bokstäver som basunerar ut min bostadsaddress.

I skyltfönstret hänger en Grandmas Coat av den typen som följde med hem från L.A och väl inne i butiken är jag snart omgiven av alla 3 tjejerna i personalen, som snart imponeras av min frågor och beskrivningar av olika produkter som jag är på jakt efter. Tyvärr kan de inte bistå mig med min toppönskan, en Sparkly Remix Blouse, eller något sådant, men så fort jag har börjat kasta mig med namn och nummer på olika plagg ur flera års kollektioner är de fullständigt i mitt våld och övriga kunder kan bara se sig lämnade till sitt eget öde.

Eftersom inget på önkelistan finns i rätt storlekar eller färger inser jag att även den här gången kommer jag ställas inför det faktum att jag måste välja något efter eget huvud, något som efter ett par lyckade försök börjar kännas extra svårt och mina tankar är redan i elektronikbutiken på Kastrup där jag tänkte köpa lite kul geek-prylar till grabbarna där hemma, vilket givetvis gör det hela extra svårt.

Där kunde berättelsen om mitt besök i den tredje OddMolly-butiken varit all, om inte personalen varit så trevlig och verkligen gjort allt för att kunna hjälpa mig i mina val av snygga plagg. Efter en lång dialog om alla galna tjejer/damer/kvinnor som tillbringar massa fritid med att blogga om sina älskade "Mollisar" hemma i Sverige faller slutligen mitt val på något rött i ett jättemysigt material, med den obligatoriska lukten som bara är riktigt bra om plagget kommer från Portugal. Maria kan säkert bringa klarhet i mitt val (Mrs Rogers Beach Coat Rouge), jag tog bara det första som föll mig in som var snyggt enligt mitt tycke, precis som jag gjort de andra gångerna.

Väl inpackat och förslutet i den obligatoriska pappåsen med stort OM-tryck vandrar jag nu ut i det nu fullkomligt ösande regnet och inser att mitt paraply nu dessutom får fungera som hängare för att skydda påsen från fukt, vilket givetvis gör mig till det dominerande samtalsämnet i ett nytt kvartet av Köpenhamn i en månad eller två. Alla kvinnor ler gillande och även vissa män, vilket givetvis påskyndar min promenad tillbaka till hotellet och tryggheten på mitt rum.

På Kastrup visar det sig senare att min önskan om att köpa elektronikprylar grusas p.g.a ombyggnationer, så grabbarna fick istället späda på sitt redan höga blodsockervärde med ett ton godis från Haribo...perfekt om man vill orka spela WoW några timmar extra per dygn...Nästa gång är det geek-prylar som gäller...och lite Adidas-prylar förstås..

När jag skriver det här inlägget har jag dessutom hunnit med en sväng till FreePort, där finns det ju bland annat en Adidas Outlet, det är manligt...


Mr All Fjolly...

7 kommentarer:

 1. Haha ja du jag tycker du är helt otrolig som utsätter dig för att bli All fjolly som du kallar dig ;-), Joel mår illa av bara ordet Marieberg, eller kläder eller liknande, honom får jag lura in på Jula eller Bauhaus om jag ska ha något i klädväg. Hans egna kläder köper jag åt honom osv. Och ska jag ha något som han vill ge mig då får jag pengarna och väljer sedan själv hehe !

  Men var lugn Fredrik, ett besök på Byggmax eller Jula och du är karl igen ;-) !

  SvaraRadera
 2. Haha, tack sis, blir en tur till XL-Bygg i helgen, något häftigt elverktyg kan säkert ge mig lite hår på bröstet :-)

  Glöm inte att höra av dig assp något händer....

  -F

  SvaraRadera
 3. hahaha :D RESPEKT! säger jag bra. Det skall till en karl med stort K, för att utstå detta. Har redan hotat Maria med att kidnappa dig, så jag hoppas hon tar väl hand om dig :D Tror du ligger på topp 10 listan just nu, bland oss Molly töser. Vem är liksom Gerard Butler? När man kan få en George Clooney look a like som shoppar Mollysar åt en :D Kram på er båda!

  SvaraRadera
 4. Himlans härligt, jag ska minsann visa min man detta inlägg ;0) Han betalar gärna men shoppar ogärna själv åt mig. Han kan peka och säga vad han tycker men inte mer!!

  Jag vill också till en OM butik :0)

  ~Livet i byn

  SvaraRadera
 5. Jag tror du är ALLA Odd Molly-tjejers hjälte ;0)

  ~Livet i byn

  SvaraRadera
 6. Håller med Sanni bus, R.E.S.P.E.C.T!! Min skulle kanske gå in i en OM-butik om det vore under vapenhot och om livet hängde på det.Säg till nästa gång så kan du få en till önskelista med dig! Krama frugan:)

  SvaraRadera
 7. Haha... du är en superbra krönikör! Jag kan riktigt leva mig in i hur det var där nere :)Men vad säger du?, har de skickat iväg Havsfruen?, inte trodde jag att hon var så "portabel" liksom :) Gratulerar till ditt återigen lyckade O M uppdrag!

  Ha det gott!

  SvaraRadera