söndag 19 juni 2011

Long time no see.....I'm back


Efter dryga två månaders bortavarande från bloggvärlden är jag tillbaka. De senaste månaderna har varit galet hektiska med resande och arbete, så tiden har helt enkelt inte funnits för att uppdatera Cyberspace med mina upplevelser. En uppmaning från "CLE" fick mig dock att inse det faktum att det faktiskt finns människor därute som är beredda att offra lite av sin knappa tid för att uppdatera sig om vad som pågår i min värld, det var den tändande gnistan i min återkomst, så tack Carina, tror jag.


Köpenhamn har varit min hemvist under hela våren, eller i alla fall för fyra av sju dagar i veckan, vilket givetvis bidragit till en så pass ökad förståelse för det danska språket och kulturen så till den milda grad att jag börjar känna mig som en dansk till en liten mikroskopisk del. Det ser jag givetvis som en positiv utveckling även om mina nära och kära får mycket svårare att förstå mig när jag talar, vilket även det ibland kan vara en positiv sak. Nu kan man skylla eventuella missförstånd på språkförbistring istället för på Venus och Mars.


Den enda veckan jag inte tillbringade i Köpenhamn, styrde jag kosan till Las Vegas för den årliga TEC-konferensen. De rykten jag hört om Las Vegas var inte bara sanna, de var dessutom underdrivna. Staden måste helt enkelt upplevas för att man ska få någon typ av förståelse. Vi tillbringade nästan en hel vecka på Red Rock Resort med att förundras över den totala tidlöshet som existerar i denna galna Nevadastad. Mäninskorna cirkulerar runt barer och kasinon 24 timmar om dygnet som om morgondagen inte existerade. Som vardandes bleka skandinaver kunde vi inte förstå hur man kunde tillbringa hela dagar sittandes vid ett roulettebord, när det erbjöds ett fantastiskt pool-område med 35 gradig värme och sol precis utanför dörren.

Nu med bara ett par ynka arbetsveckor kvar till min "välförtjänta" semester kan jag bara titta i backspegeln och tacka min omvärld för allt underbart och spännande jag fått uppleva under våren. Jag lovar att jag ska skriva lite mer detaljerade inlägg under semestern om de roligaste sakerna jag upplevt under våren och givetvis lite vanliga betraktelser som jag brukar....

Ha en underbar dag

Den tillfällige Turisten

1 kommentar:

 1. The return of a madman - yes!
  Välkommen i etern och kul att läsa ännu ett meningslöst inlägg ehhh, meningsfullt menar jag naturligtvis =)

  Å japp, du kan hälsa Kaffebönan att vi skissar på lämpliga dagar framöver.
  /Carina
  & Perre

  SvaraRadera