onsdag 29 juni 2011

Semester....eller bara oavlönat arbete?


Nu ska jag bli svensk på heltid i fem långa veckor. Efter att ha tillbringat majoriteten av min arbetsdagar i Köpenhamn sedan årsskiftet väntar nu svensk sommar och hundra procent familjeliv. Det känns nästan lite spännande att återigen kunna frottera sig med Bergslagsbor och inrikta sig på problem och skrönor som inte är kopplade till globala it-konsolideringar, men samtidigt kommer jag sakna alla de skratt som jag och mina danska kollegor lockat varandra till när pressen varit som störst under våren.

Själva definitionen för semester i svenska ögon är grillkvällar, rosévin och sönderbrända axlar....eller som i mitt och många andra svenska mäns fall, snickra på kåken, måla på huset, pricka av listan med saker som vi borde ha gjort under våren eller se till att klara av den under semestern.

Sakteliga börjar begreppet semester ta en annan riktning än man egentligen önskade från början, semester är egentligen bara ett annat ord för oavlönat arbete inom ett område du inte behärskar till fyllo...ursäkta fullo. När jag hör mina kollegor med skräckblandad förtjusning berätta om sina (läs: sina respektives) semesterplaner(läs:byggplaner), inser jag åtminstone att jag inte är den ende som kommer byta mitt vältrimmade tangentbord mot en samling blytunga verktyg som kommer både bryta och blåfärga naglar under fem långa veckor, vi sitter alla i samma båt.

Nu är jag inte den som klagar, utan jag kommer njuta av att kunna hamra, såga och måla allt som dyker upp i min väg, jag får ju åtminstone vara i närheten av mina nära och kära, det är semester för min själ....och en liten utrikesresa kanske man kan klämma in mellan semesterpassen.

"Den hemvändande turisten"

4 kommentarer:

 1. Strålande tider härliga tider!

  Då var det bokat å klart the modern way.
  Vart är man på väg när man bokar möten via kommentarsfältet på bloggen hos en man vars fru är det egentliga skälet till själva mötet.

  Ska förbi Lindesberg och Linda på dagen men sen e vi på g - jag, Pelle å hunden.

  SvaraRadera
 2. Ge verktygen till de sysslolösa halvvuxna barnen istället o ta det lite lugnt själv ! Du har ju aldrig ledigt verkar det som !

  SvaraRadera
 3. Såja, då var man med på banan igen.

  Stort tack för god mat och dryck samt förstås ett eminent sällskap.

  /Carina
  Perre
  & Dessi

  SvaraRadera
 4. Älskling, dags att shapa upp bloggen lite, du kan börja med att hämta en Award hos mig.


  Pusssssssssss

  SvaraRadera