tisdag 10 juli 2012

Bränd turist skyr solen, på Malta

Fredag/Lördag 2012-07-06/2012-07-07


2 dagar med paradisvärme och total service från morgon till kväll, vad mer kan man kräva som besökare på den här lilla ön, med endast 400.000 invånare. Svaret är inget, men det hade du säkert redan räknat ut. Som trogen den svenska traditionen måste man smeta in sig med en solskyddsfaktor som inte ens är i närheten av den man egentligen borde ha (man vill väl komma hem och vara brunast av alla). Givetvis kommer det att sätta sina spår, även om man "har så lätt att bli brun" kommer man att vara röd som en nykokt kräfta efter 2 dagar i 38 +. Dags för en liten Paus i solandet.....Söndag 2012-07-08......Valetta.


 För er som känner historien om Malta kanske detta är ren upprepning, men för er andra, sug åt er och lär om denna lilla f.d huvudstad som spelat en stor roll i Europas historia, i alla fall om man ska tro Malteserna.
Johanniter-riddarna från hela Europa hamnade här (blev förvisade hit), därav Malteserkorset....jada, jada. Ottomanerna misslyckades med sin invasion pga tidigare nämnda riddares list, det räddade Europa....jada, jada. Napoleon tog ön, men klarade sig bara i 7 dagar pga ståndaktiga Malteser (notering: första spåret av Viagra)..jada, jada och vips hade man varit både fransk samt engelsk koloni och sedemera självständig med bibehållen vänstertrafik. Skulle antagligen bli korsfäst i Valetta efter den sammanfattningen, men en fantastiskt vacker stad är det och väl värd ett besök. Vi valde att besöka historieföreläsningen och det arkeologiska museet, Rock on! Varmt som f-n här i början av Juli.....bra att känna till.
Måndag 2012-07-09

Tillbaka på beachen och därefter vid Poolen, med tillhörande dansshow, där vi lite såsiga turister förväntas hänga med en jazzdansös i gymnastiska moment. För att lyfta detta till en ny nivå, ska vi utföra dem i vatten medan hon står på land. Jag som gammal Swingdansare har givetvis inga problem med själva dansen, utan har mer problem med att ha en 5-åring ståendes på mina lår i vattnet, styrandes hennes rörelser till en energisk sydeuropeisk discolåt..Lite överdos på energi i jämförelse med alla tonårswannabe-tanter och farbröder man hänger med i hårdrockskretsarna nu för tiden :-).

Min solbränna har nu hittat nya nivåer och nyanser. Jag känner mig lite stolt när jag inser att det finns så många nyanser av röd och att min hud gladeligen presenterar dem alla.

Resten av min tur till den 5-poängare av semesterorter kommer att hanteras i ett senare inlägg......

Skulle vilja se Johnny Knoxsville och övriga Jackass-killar smörja in sig med Hawaiian "Jävla" Tropic och tillbringa en vecka på beachen på Malta.....burn!

Russell

1 kommentar:

 1. Jaha - som jag misstänkte, skulle man få 'senaste nytt' från Gammelboborna så var det här man skulle kika.
  Att döma av 'alla' kommentarer så är det fler än jag som givit upp hoppet om 'era' bloggerier.
  Nåväl, ni ser ut att ha hadt det toppen - vilket ni var väl värda.
  Take care å hälsa Kaffebruden.

  /Carina

  SvaraRadera