onsdag 7 november 2012

Morgonstund har bismak i mun

Med risk för att skriva ett av världshistoriens kortaste blogginlägg, fattar jag nu kaffekoppen med högerhanden samtidigt som jag låter vänsterhanden dansa fritt över tangentbordet. Men vad f-n!
Inte ens den heligaste av alla drycker, kaffet, undgår numera piffiga smaksättningslösningar alá Chica 08-cafeér.


När jag med sedvanlig målmedvetenhet , som hos den luttrade morgonmänniska jag nu är, styr kosan mot den numera likt en katt fräsande kaffebryggaren (notis: den sjunger definitivt på sista versen), ovetande om den stundande smaksensationen, anar jag föga att nu har nyhetens behag slutligen nått oss skogsmullar med, nu är det slut på "nära naturen livet".

Redan vid första sippen, som normalt fungerar som en uppiggande elchock för en halvsovande 44-åring, inser jag att något är fel, mycket fel. Vad är det för unken bismak på Arvid Nordquist Classic-kaffet? En liten sipp till får mig att börja fundera på om det är avkalkning som pågår eller om någon förväxlat kaffebryggaren med juicepressen....nej den är ju röd och kaffebryggaren svart, inte ens jag skulle kunna missa en sådan sak, eller?

Vid tredje klunken har jag nu inträtt ett tillstånd av fullständig oförfinad vakenhet (höll på att skriva nakenhet, men det vore att leda inlägget till fel nivå) och mina tinningar börjar bulta på det bekanta koffein i blodomloppet-sättet, så det måste i alla fall finnas spår av kaffe i det jag just dricker.

Upp åker skafferidörren, liksom locket på kaffeburken och mitt helspända luktsinne meddelar hjärnan, att visst är det kaffe i burken.
-Vad trodde du pucko, triumferar luktsinnet? Det står ju kaffe på burken, men kolla på påsen bakom burken istället.

Bakom kaffeburken döljer sig en liten påse med s.k finkaffe, smaksatt med Apelsin och Choklad. En fjärde klunk av den mystiska drycken bekräftar nu texten på den lilla "chica" påsen. Hur lågt kan en kaffedrickande nation sjunka? Gottiskaffe!!

I morgon är det jag som plockar fram kokkaffe-pannan och märker den med "Enbart riktigt jävla kaffe". Nu är det krig mot dekadensen och förfallet inom koffeinist-Sverige, nu ska här tillredas gammalt hederligt kaffe som får stå och dra på låg värme halva dagen för smakrikhet och styrka.


Härligt, nu kan jag dricka mitt riktiga kaffe samtidigt som jag avnjuter den nyskalade apelsinen och liten, liten bit av den 70%-iga chokladen, inga nymodigheter här inte, kaffe ska vara kaffe.....
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar