tisdag 9 februari 2010

Ett litet rött paket med vita snören....


Med en Traderaförsäljare som sambo lär man sig snart ikläda sig rollen som lokal speditör och postombud på en och samma gång. Det ska hämtas och skickas paket över hela Sverige, ofta inom OddMolly-sekten och då är det bråttom minsann. Någon har köpt en ny kreation och måste genast avyttra någon annan som blivit för stor eller för liten, som givetvis passar någon annan sektmedlem.

Ganska snart inser man att dessa byten och transaktioner måste ske med en hastighet som inte ens våra normala speditörer mäktar med och det är då vi äkta män och sambor träder in likt en 2000-talets Prins Valiant.

-Kan inte du åka till Posten, via Schenker och Bussgods? Här är alla lappar, addresser och kvitton du ska fylla i på vägen.

-Kan jag väl, säger man och gör ytterligare ett streck på plussidan i livets protokoll.

Min senaste lilla tripp var till Bussgods, som hade lagt ner i Lindesberg för att numera finnas vid macken i Guldsmedshyttan, åtminstone sa de säkra uppgifterna min sambo fått just detta. Väl framme vid macken visade det sig att man hade haft denna tjänst enbart i 3 dagar för att numera inte ha en aning om vem som erbjöd tjänsten. Livet på landet kan vara så grymt, kargt och utlämnande.

Paketet (innehållande en Traderasåld ram) måste i och med detta besked skickas via posten istället. Detta innebär för er ej invigda en resa på 2 mil tillbaka till Lindesberg och ombudet ICA Supermarket.

-Det kommer kosta 25 spänn extra, men det skiter jag i, sa Maria och givetvis höll jag med, om inte annat för att kunna avbryta min jakt på Bussgods och äntligen kunna återvända hem inom en rimlig tid.

På ICA Supermarket visar det sig att man dagen till ära stod en kille som aldrig jobbat med just paketmottagning tidigare vid postdisken och snart var både han och jag plus några ytterligare av personalen involverade i den smärtsamma processen med att posta ett paket. Måttband, brevramar och vågar högt som lågt, hanterade av flinka fingrar kunde snart ge mig priset för leveransen (givetvis det pris Maria sa innan jag åkte till posten) alltmedan kön växte bakom mig.

Dagen efter denna strapats damp det ner ett nytt paket i brevlådan och döm av min förvåning, det var inte addresserat till mig den här gången heller, men jag insåg också att det finns fler av dessa Prins Valianter som med frossbrytningar letar efter speditörer runt hela Sverige för att kunna tillgodose behovet av varors utbytande....

5 kommentarer:

 1. Du har många punkter på din lista Fredrik, se till att sätt in punkten

  *ta det lugnt och andas

  också !

  Kram på dig !

  SvaraRadera
 2. Jippie, solen tränger igenom i Sundbyberg...

  Lugnt Jossan, jag andas kontinuerligt :-)

  Kram

  Storebror

  SvaraRadera
 3. Halloj !

  Ja men vi ska nog prova lägga henne 19.30, men ibland vill hon själv lägga sig vid 18.45 (bland annat igår då hon tydligen hade andra planer haha) !

  Jag vill helst att hon sover innan 20, i värsta fall vaknar hon 6 ibland och då har hon iaf fått 10 timmars sömn ! Hon sover ju inget alls på dagen !

  Kram kram !

  SvaraRadera
 4. Hej Fredrik!
  Hittade hit via Marias blogg! Kul inlägg om dina paketstrapatser, det ska min sambo få läsa, han är rätt trött på Traderapaket han oxå:) ( iaf de som dimper ner hos oss varje vecka..de jag skickar postar jag själv..som du märker är även han ihop med en Traderajunkie;))

  Ha en trevlig helg,
  Mvh Jenny på Kråkered

  SvaraRadera
 5. Hej Jenny,

  Tradera är verkligen en del av kretsloppet....Jag blir t.o.m glad om posten innehåller en räkning med mitt namn nu för tiden....eller åtminstone ett kontoutdrag :-)

  Ha en bra helg själv, skönt att jag inte är den enda som biter ihop hämtar paket i brevlådan...hälsa min medbroder

  /F

  SvaraRadera