lördag 27 mars 2010

En helt vanlig lördag i slutet av vintern...eller?

Efter en stenhård vecka med konferens och dokumentering känns det ganska skönt att bara pyssla runt lite här hemma och ta ännu några små steg i sitt livstidsprojekt, huset. Givetvis varvat med lite F1 från Albert Park i Australien. Som den maniska F1-supporter man nu är kliver jag gladeligen upp i gryningen för att följa såväl fredagsträningar, som lördagsträning och kval, vad gör man inte för sporten :-).


Den tidiga frukosten, redan vid 5.30, är en garanti för att den tilltänkta middagen blir en halvsen lunch istället och varför inte bjuda er alla på en lätt-att-fixa-till gulaschsoppa att avnjuta under kvällen eller vilken dag det nu kan tänkas passa. Jag ska nu utan minsta spår av självkritik glänta på dörren till min kulinariska lördag.



Gulaschsoppa på köttfärs:


4 personer (antalet den räcker till, ska inte malas eller heller blandas i soppan)

400 g Köttfärs
6 stora tärnade potatisar
3 medelstora finhackade gula lökar
6 matskedar tomatpure
1,5 matskedar mald kryddpaprika
1,5 liter kranvatten (vichy egen brunn)
3 köttbuljongtärningar
3 finhackade vitlöksklyftor (gärna marinerade)
lite smör /margarin.
salt
peppar
lite sambal olek (observera! lite betyder 1 knivspets)



1. Bryn köttfärsen separat och lyft av den
2. Bryn löken med kryddpaprikan i den blivande soppkastrullen
3. Tillsätt potatisen och bryn lite mer.
4. Blanda in resten av ingredienserna( köttfärsen, vitlöken, tomatpurén, buljongen, vattnet, sambal oleken)
5. Låt hela skapelsen puttra i 15-20 minuter, smaka av med lite salt och peppar
6, Voila, du har skapat en smarrig soppa.

Avnjut med fördel soppan med lite rött vin, brytbröd och en klick Creme Fraiche....

Bon Appetit.

Hörde förresten att Premier Leauge ska flytta till Viasat....Jippie, alla ManUtd matcher och Champions Leauge i samma kanal.

Ha en härlig lördag....

1 kommentar:

  1. Ha ha, upptäcker just att vi Mollysystrar (syftar då på Maria) har något gemensamt...
    Våra män är som besatta Formel 1 och älskar Gulashsoppa =)
    I'ts a small world ;)

    SvaraRadera