tisdag 4 maj 2010

Moviestar...

Med skakiga ben närmar jag mig dörren till studion, ett konferensrum på det fashionabla hotellet J.W Marriott i Los Angeles. Rummet heter lämpligt nog Coloseum III och jag känner mig som en gladiator som strax ska kastas till tigrarna på den stora arenan.

Mina kollegor som just önskat mig lycka till inser nog att ryggtavlan de just såg försvinna från bardisken i framtiden kommer att omges av livvakter och ständigt förföljas av paparazzis dag som natt. De inser att alla våra kontakter från denna stunden kommer ske via min agent och tillika manager Flemming.

Samtidigt som jag knackar på studiodörren börjar jag fundera över mitt klädval inför filmdebuten, tittar snabbt ner och slås av tanken att jag måste haft en Blackout när jag klädde mig på morgonen. Gråa lågskor, blåa lite slitna jeans, en svart Jimmy Hendrix t-shirt och allt detta toppat med en svart kavaj....Ja ja, nu är det för sent att ändra sig, bara att följa med mediaströmmen in genom den nu öppnade studiodörren.

Producenten, Bill McCarty, får mig snabbt att slappna av genom att berömma min Jimmy Hendrix t-shirt och genast utmana mig på en duell i Guitar Hero under den efterföljande kvällsmottagningen. Är man på Nerd-konferens finns det alltid tillgång till såväl XBOX360 som PS3 och Wii både högt och lågt.

Jag placeras på en hög pall av typen barstol och utrustas med en mygga av en van studiokille innan det är klart för de första testfilmningarna, avsedda att testa om jag svarar på ett sätt som gynnar företaget jag gör reklamfilmen för...och redan vid tredje tagningen börjar vi hitta rytmen och plötsligt konverserar jag och Bill i denna intervjufilm som om vi aldrig gjort annat. Alla fraser och punchlines sitter som en smäck och jag tillåter mig att improvisera likt en speedad Jim Carrey, till allas stora glädje..

Filmsessionen förlöper som i trans och när den efterföljande fotosessionen är till ända är alla i studion övertygade om att en stjärna är född, eller åtminstone är jag det i alla fall....Nu kan jag bara vänta på resultatet och tillbakalutad välja mellan alla erbjudanden som kommer att hagla över mig. Jag kan redan höra mina vänner berätta för sina vänner att de minsann kände Fredrik, innan han slog igenom på allvar och gjorde huvudrollen i nyinspelningen av Ben Hur...


När jag i går, måndag, åter promenerade in på kontoret för att inleda ännu en veckas arbete gick min chef förbi och nynnade den gamla slagdängan Moviestar med Harpo...Jag var åter i verkligheten, men fick i alla fall uppleva äventyret på andra sidan Atlanten, med allt vad en filminspelning i Hollywood-staden Los Angeles innebär....To be continued.....

3 kommentarer:

 1. Wow, det blir tydligen till att plocka med sig Oscarsblåsan om man ska besöka herrskapet i sommar :)
  Save an autograph for me!

  /Carina

  SvaraRadera
 2. Jag kan riktigt se dig komma gåendes in emot studion med mediaflocken i hasorna och paparazzis som hänger i takbjälkarna för att få "The best shot". Hahahaha! Men jag kommer alltid stå fast vid att du är lik John Travolta! Kram

  SvaraRadera
 3. John Travolta! och mina amerikanska vänner kallar mig Russell, skulle nog ha blivit skådis iaf!

  En överviktig discodansande gladiator från de djupa bergslagsskogarna...

  hahaha....

  SvaraRadera