måndag 17 maj 2010

R.I.P R.J.D

En solig majdag kan lyfta humöret till höga höjder, men just denna dag kan en nyhet också förmörka sinnet likt askmolnet från Island...

En liten, stor man med en magisk röst och karisma har fått ge vika för den fruktansvärda cancern och sakta tynat bort från sina nära, kära och en stor publik runt hela världen.

Som 7-åring 1975, upplevde jag för första gången rösten som för mig alltid kommer förknippas med den mest otroliga hårdrocksstämman i "Man of the Silver Mountain" och tjusningen med vemodet som kunde höras i "The Temple of the King". Hans år i Rainbow gav mig många oförglömliga musikaliska upplevelser och ger mig fortfarande gåshud varje gång jag avnjuter en raspig LP eller remastered CD från den epoken.

Den största liveplattan som släppts (enligt undertecknad) signerades tillsammans med de sanna hårdrockarnas husgudar, Black Sabbath, genom "Live Evil" och flytten från Rainbow var förlåten.

När sedan det egna bandet med det egna artistefternamnet som namn, gav oss minnesvärda stunder i fantastiska hårdrockslåtar som "Holy Diver", "Stand up and Shout" och "Rainbow in the Dark", var platsen i "All time Hard Rock Hall of Fame" för alltid säkrad.

I augusti skulle jag kolla på "Heaven and Hell" då de kommer till Sverige, men tyvärr kom cancern i vägen och möjligheten att återuppleva "Live Evil" en sista gång är för alltid borta.

At the end of the dream
If you know where I mean
When the mist just starts to clear
In a similar way
At the end of the day
I could feel the sound of writing on the wall

It cries for you
It's the least that you can do
Like a spiral on the wind
I can hear it screaming in my mind

Long live Rock'n Roll....

Vila i frid Ronnie James Dio

2 kommentarer:

  1. Grattis på Erikdagen Fredrik ! Kram från oss !

    SvaraRadera
  2. Grattis i efterskott! Beklagar även sorgen! Han var grym! Jag fick några låtar av dig med honom på min födelsedag för ett par år sedan! Kram

    SvaraRadera