fredag 8 januari 2010

Mr Odd Molly

Igår när arbetsdagen började närma sig slutet, tröttheten sakta kom krypande, mitt dagslånga möte med Jimmy nästan hade nått dit vi ville, då ringde plötsligt min mobiltelefon. Det var min kära sambo som med upphetsad röst berättade om en Onceinalifetimecoat Almost Black, som bara var ett måste eftersom det var halva priset.

-Ja, visst namnet lät ju lovande så beställ den du, svarade jag med något förvirrad min.
-Den går inte att beställa den måste hämtas i Odd Molly-butiken på Humlegårdsgatan på Östermalm.
Nu började jag plötsligt kvickna till ur min temporära förvirring och insåg vad som just höll på att ske, rävsaxen började slå igen.
-Jag är i Sundbyberg och klockan är tjugo minuter i fem, har du någon aning om hur lång tid det tar att åka till en butik på Östermalm så här dags?

Efter 5 minuter befinner jag mig i köerna som 35 minuter senare har tagit mig till en tvärgata i närheten av butiken på Humlegårdsgatan 13. Väl inne i butiken ser jag till min glädje att jag inte är den enda mannen som shoppar härinne, en annan sliten man köper flertalet plagg till sin fru och har listigt nog med sin syster som provdocka (ska jag minnas till nästa gång).

Med raska steg närmar jag mig en av de Molly-draperade leende tjejerna som kan besvara min fråga rörande OnceinalifetimeCoat Almost Black. Den visar sig "tyvärr" vara slut i reakaoset som råder i butiken. Det är nu jag begår misstaget som vi män gör om och om igen, jag ringer hem och berättar detta innan jag lämnat butiken.

-Finns det något annat snyggt? frågar sambon som nu befinner sig framför datorn och är beredd att guidas av mig inne i butiken.
-Nej, svarar jag i ett försök att kunna smita ut ur butiken för att påbörja min hemresa.
-Vi har fulla undervåningen med reaplagg, hörs en Odd Molly-beklädd röst bakom min rygg säga och snart beskriver jag plagg för plagg för min sambo som kollar dem på nätet och slutligen har valt ut fyra olika kreationer med min torftiga hjälp.

Tillbaka på övervåningen i butiken lyckas jag slutligen betala kreationerna, irritera mig på några Östermalmsdamer och bege mig ut i den iskalla januarikvällen, vad gör man inte för sin älskade kvinna?

Tydligen ska Odd Molly lansera en herrkollektion snart vad ska den heta, Odd Fellow eller?
Snygga kläder har de i alla fall....

2 kommentarer:

  1. Hahaha....underbart skrivet :-).

    Tabby som gillar Odd Molly

    SvaraRadera
  2. Fniss!! Men en stor eloge till dig som klarade OM shopping på egen hand. I alla fall nästan ;0)

    ~Livet i byn

    SvaraRadera