tisdag 21 juli 2009

Datorer, datorer, mitt IT-liv del 1.


I snart 20 års tid har jag jobbat som IT-konsult och när man funderar lite kring vad som egentligen har hänt inom utvecklingen under den tiden blir man fascinerad såväl som skrämd.


Redan som 14-åring 1982 hade jag mina första nära IT upplevelser, med vad som idag skulle betraktas som en slö miniräknare, men för mig och då var det en magisk maskin, en Personal Computer av märket Tandon. Importerad från USA minsann, detta är framtiden, nu kan man spela häftiga spel av typ, Stugan och Othello samt givetvis göra matematiska beräkningar i ett oerhört tempo med 80-tals mått mätt.


Det viktigaste med den händelsen var att jag nu introducerades till den värld som skulle komma att bli min framtid, föga anade jag det vid den tidpunkten, men och andra sidan vad anar man väl som förvirrad 14-åring? Ja, nu 27 år senare kan jag svara på den frågan....Ingenting.


Det jag och mina vänner bevittnade under de nästkommande åren under 80-talet var en teknologisk revolution där alla nu skulle skaffa en avancerad dator till kontoret och i vissa fall även till hemmet, det visste vi inte då, det var ju bara en kul grej, vi spelade fotboll, raggade tjejer och gick på hårdrockskonserter. Vi skulle bli fotbollsproffs eller rockstjärnor, inte IT-konsulter, det ordet fanns inte ens.


Vår hobby skulle snart visa sig ha en större inverkan på vårt framtida yrkesliv än vi trodde då, till tonerna av Iron Maiden och Rush. Vi skulle alla hamna i den yrkeskåren, som såväl programmerare som nätverksspecialister och i mitt fall som "Katalogtjänstspecialist med inriktning mot Identitetshantering", hahaha, inte mycket till rockstjärna där inte. NÖRD!! Nej, tack och lov skriver jag mig fri från den titeln, jag har under mina år träffat de riktiga nördarna, för de finns faktiskt, the truth is out there......


Fortsättning följer.....

2 kommentarer:

  1. Nu bror vill vi ha update !

    Tack för trevliga dagar !

    kram från oss !

    SvaraRadera
  2. Tandon, Stugan..., vilka minnen

    SvaraRadera