fredag 31 juli 2009

Facebook für alle....


Har numera varit "på" Facebook i drygt ett år och det börjar bli dags att göra bokslut över vad det innebär och reflektera lite över livet i cyberrymden. Jag har år 1 på FB hunnit skaffa mig 152 vänner, installerat ett 50-tal applikationer som mailar mystiska meddelanden hela dagarna, med allt från dagen Quiz till någon har bitit dig i "Vampire Wars" och någon har jämfört dig med någon 18-årig BodyBuilder i "Compare Hotness" eller bjudit på dig i Auktionskammaren "SOLD"

Det börjar bli en tung last att hinna med alla dessa prylar samt att hinna ha en konstruktiv dialog med de faktiska vänner man har på FB, varför jag givetvis gör precis med MSN, minskar mitt användande och vandrar vidare till mer intressanta aktiviteter av typen navelluddsforskning eller knyppling.
Ja riktigt så illa är det väl inte, det finns ju ganska mycket kul på FB med. Har ju återfått kontakten med massa gamla klasskompisar (Henrik, Åsa, Anita och gänget), barndomsvänner (Johan, Stefan m.m) och dessutom fått några nya riktigt goda vänner från hela Sverige och världen. Är verkligen roligt att snabbt få tillgång till foto-fetischisten Jossans alla bilder samma dag som de tas och se att alla gamla vänner fortfarande är lika unga och oförstörda som jag själv, dagens konserveringsmedel fungerar verkligen.

Under den tiden som jag funnits på Facebook har såväl mina barn, som mina syskon och till och med mor och moster anslutit sig, vilket i sig torde vara ett bevis för funktion och nöje, men samtidigt ett bevis för att man på Facebook balanserar mellan familjemys och massa galningar som visar sig i vilken typ av utstyrsel som helst för att "få till det". Jag själv som anslöt p.g.a av min hammock-fetischism måste nu beblanda mig med vanliga Grythyttemöbel-användare och i värsta fall de som har utemöbler i plast. Men är det för alla så är det.

Så hur ser summeringen av mitt första FB-år ut då?

Kul att tjata lite med gamla och nya vänner emellanåt, kul att kolla på foton från familj och vänner som man inte sett på länge.

Drygt med folk som tror att FB är en raggnings-site, drygt med alla applikationer som man bjuds in till, drygt med "välj x antal vänner som du vill bjuda in"-funktionen i applikationerna.

Precis som i verkliga världen är 75-80 % av alla människor runt omkring dig idioter, så varför skulle FB vara ett undantag? Inget ont om idioter, räknar mig gladeligen till den skaran. Väntar fortfarande på att min sambo Maria ska ansluta sig till FB, men hon har bestämt sig för att inte ansluta och då är det inte lätt att övertyga henne...Hon får väl hållas med sin Blocket, Tradera, Betapet triad istället, hon är ju inte idiot som jag.

3 kommentarer:

 1. Precis...."hon är ju inte idiot som jag" =)

  Våga Vägra Facebook!

  Folk ska skita i vad jag har för mig och skulle aldrig i livet ständigt uppdatera statusen på Facebook varje gång jag gick på dass....

  Maria

  SvaraRadera
 2. Haha....du är väl go min kära...Nu går jag på dass

  SvaraRadera
 3. haha fotofetischist ? bara för att du inte har så bra mobilkamera som jag :-P, var glad att jag e det, tänk så få bilder det skulle finnas på alla annars hahahaa

  SvaraRadera