måndag 20 juli 2009

Friskvård i all ära..


Finns det något skönare än att ha kommit igång med träningen, hållit på ett tag med densamma och fått tillräckligt bra kondition för att uppskatta löpturerna på morgonen? Ja, antagligen finns det många saker som är skönare, men i friskvårdens och tvättbrädornas tecken, drivs vi med vilda hejarop från alla typer av massmedia mot den perfekta kroppen.


Den perfekta kroppen? Vad är det för något? Finns det en perfekt kropp, eller ligger det bara i betraktarens ögon. Om min kropp ser vältränad ut inför andra, mår jag bättre då? Ska man tro vad medierna säger eller ska man känna efter om man är nöjd och belåten med 1 eller 2 bilringar? Ska man ha sexpacket på insidan eller utsidan av magen?


Alla dessa frågor som roterar i huvudet under den dagliga joggingturen. Varför springer jag, för min eller för andras skull? Svaret är så klart för min skull, jag mår bra av det och jag bryr mig inte ett dugg om alla diettips eller GI, eller för den delen bantningsmetoder. Ät lagom mycket av allt du tycker om och motionera regelbundet, svårare än så är det inte.


Måste bara kommentera några rubriker jag nyligen sett inom området friskvård.


Så får du tvättbräda på 6 veckor.....Ja eller hur? Verkar ju vara troligt, ska man köpa en gammal hederlig tvättbräda på auktion efter 5½ vecka?

Tappa 15 kilo på 8 veckor..Är väl inte svårt om man har mycket att ta av, men att bibehålla den nya vikten efter den stora vätskeförlusten verkar ju svårare, eller vad säger alla jojo-bantare?

1-2 normala glas rödvin har en positiv effekt på träningsresultatet..Ska jag ta dem innan jag springer eller byta ut blåbärsoppan i Vasaloppskontrollerna mot Merlot? Skulle förstås kunna bli högklassig tv-underhållning.

Jag tappade 30 kilo genom att bara äta Hamburgare..Ja, det är en trend som 75 % av alla amerikaner hakat på med lysande resultat, McJogging med kosttillskottsdip för Stripsen.


Jag är av övertygelsen att viktminskning bara kan uppnås om man äter mindre men av allt som bjuds, samtidigt som man rör sig minst 3-4 ggr i veckan. Eller varför inte göra som kändisarna som berättar om sina fantastiska metoder för välmående och tjänar pengar på Måbra-böcker:

Fettsugning

Personlig tränare

Specialkost tillagad av sin anställda kock, samt givetvis massor med fritid att träna på.


Denna bloggiakttagelse grundas inte på vetenskapliga rön, utan bara på sunt förnuft och mina tips är gratis och kommer garanterat inte att publiceras lagom till julhandeln.

1 kommentar:

  1. Ja tänk den som orkade springa varje morgon! Jag skulle verkligen behöva en kick in the ass just nu. Du har helt rätt i dina teorier.Motionera mera....Kram

    SvaraRadera